Introducció a la reparació de Rellotges antics

El motiu d'aquest Blog és poder transmetre les meves vivències i coneixements com a professional rellotger durant molts anys. Mantenir un contacte obert amb tots els afeccionats en el món de les màquines del temps. I alhora compartir i ajudar en tot el possible per aclarir els dubtes tècnics que es presentin.

 

Reparar satisfactòriament els rellotges que  fa molts anys que estan en funcionament no és una tasca fàcil. És molt més feixuga que la reparació de rellotges moderns. Exigeix més temps, ja que de vegades les anomalies, trencaments, desgasts, conservació de materials i restauració dels mateixos són gairebé interminables.

 

Quan parlem de rellotges antics, estem parlant de restauracions i no de reparacions. L'estudi dels mateixos, ens permetrà en la mesura del possible, tornar-los al seu estat original. Altres vegades per contra, ens haurem de conformar a arreglar els seus deterioraments i poca cosa més.

 

Per mi, és un orgull la meva professió. És la meva vida. He tingut bons mestres i professors, començant pel meu estimat  Pare Ramon Viñolas. És una satisfacció poder engrandir aquest art de la mecànica rellotgera i reivindicar aquest ofici.

 

No hi ha satisfacció més gran, després d'un treball complicat, que veure el resultat final i poder sentir els batecs d'aquestes maquines fantàstiques que són els Rellotges.

 

Una salutació a tots i no oblideu:

 

"AMICS DELS RELLOTGES VENIU CAP AQUÍ".

"AMIGOS DE LOS RELOJES VENIR AQUÍ".

"WATCH FRIENDS COME HERE".

"AMIS D'HORLOGERIE VENIR ICI"

EL PRIMER CRONÓGRAFO DE LA HISTÓRIA

Aquest es possiblement el primer cronògraf de la història.

Va ser descobert a començaments de l'any 2013 en una subhasta de guardatemps antics.

Es tracta del compte-tierce de Louis Moinet, construït per aquest genial rellotger francès durant els anys 1815 i 1816

Aquest moviment, oscila a 216.000 alternàncies/hora (30 Hz), una frecuència inimaginable en aquella època - no seria superada fins 100 anys desprès per el Mikrograph de Heuer amb les seves 360.000 alternàncies/h-. Li proporciona una presició de 1/60 de segon.

Les seves diferents esferes, totalitzen segons, minuts, hores i l'agulla central totalitza 1/60 de segon.

 

 

 

Este es posiblemente el primer cronógrafo de la historia.Fue descubierto a principios del año 2013 en una subasta de guardatemps antiguos.

Se trata del compte-tierce de Louis Moinet, construido por este genial relojero francés durante los años 1815 y 1816.

Este movimiento, oscila a 216.000 alternancias / hora (30 Hz), una frecuencia inimaginable en aquella época - no sería superada hasta 100 años después por el Mikrograph de Heuer con sus 360.000 alternàncies/h-. Le proporciona una precisión de 1/60 de segundo.

Sus diferentes esferas totalizan segundos, minutos, horas i la aguja central contabiliza 1/60 de segundo.